AirBnB rabattkod 2019

Jag har nu använt mig av AirBnB i över två år och det är en av mina favoritsidor när det kommer till att boka boenden

Man kan säga att Airbnb representerar steget mellan hotell och vandrarhem/hostel

Är du långtidsresande och/eller reser i affärer, väljer du troligtvis inte att bo på ett vandrarhem. Men att bo på hotell blir i längden dyrt och kan dessutom kännas för stelt och opersonligt

När jag planerar en längre vistelse någonstans börjar jag genast leta efter boenden på AirBnB…

Ny på det här med AirBnB?

Om du aldrig har testat airbnb tidigare är detta ett perfekt tillfälle då du just nu får 360 kronor i rabatt på din nästa resa när du registrerar dig via min länk – så länge bokningen är på mer än 690 SEK totalt

Klicka här för att se steg för steg hur du går till väga för att få din rabattkupong

Jag har rekommenderat AirBnB till familjen, vännerna och bloggläsarna, men jag får fortfarande frågor från människor som verkar tveksamma till hela konceptet, så idag tänkte jag skriva om mina erfarenheter av att använda AirBnB och hur det fungerar…

Vad är AirBnB?

AirBnB är en sida där värdar kan lista boenden och resande kan hitta ett ställe att bo på.

Du kan boka alla möjliga typer av häftiga och skräddarsydda boenden- över hela världen.

Sedan företaget startade 2008 har AirBnB utökats till mer än 190 länder, mer än 34 000 städer och de har haft mer än 40 000 000 gäster.

På websidan väljer Du staden Du ska resa till, lägger in Dina uppgifter, uppger hur många ni är i resesällskapet och sedan visar sidan en hel rad alternativ som är tillgängliga i staden.

Sedan kan man specificera vilken typ av boende man vill ha ( hel lägenhet, rum, delat rum) och zooma in på kartan som visar vad som finns tillgängligt i området

Fördelar med AirBnB

Man kan hitta riktigt häftiga och minnesvärda boenden.

Jag gillar framförallt det stora utbudet av olika airbnbställen, som gör det enkelt att hitta något unikt,häftigt och minnesvärt som passar resebudgeten.

Under de senaste 2 åren har jag bott på några oförglömliga ställen, som en vindsvåning i Istanbul med utsikt över Bosporen, en djungeloas i bergen på Bali och på ett gammalt slott i Albanien…

airbnb kupong 2018

Och vad sägs om att sova i en fyr? Eller kanske i en fraktcontainer? En lyxvåning eller en jurta? Det finns också träkojor och väderkvarnar, retro-husvagnar, husbåtar och berömda författares hem…listan kan göras hur lång som helst

Tävlingar

AirBnB har skapat många rubriker med coola tävlingar där de erbjudit gäster en chans att vinna vistelser i ett KML flygplan som gjorts om till en mysig lägenhet i Amsterdam, en linbana som gjorts om till hängande sovrum på Courchevels skidsportort i Frankrikeeller eller en vistelse på André Iniestas vingård i Castilla-La mancha

Prisvärt och Personligt

Jag har nog vid det här laget växt ifrån hostels (sovsalar) och föredrar att bo på ett mer hemtrevligt ställe som ger mer lugn och ro…

Även om hotell är ett alternativ, så är priserna på AirBnB mycket lägre. Pengarna jag sparar kan jag spendera på en trevlig utflykt eller skön utekväll.

Airbnb är väldigt prisvärt och personligt och ger möjlighet att integrera mer med lokalbefolkningen. Jag uppskattar även de tips och råd jag ofta får från min airbnbvärd.

Enklare att resa med vännerna och familjen

Det är ofta bra mycket trevligare att dela på en lägenhet eller ett hus. Dessutom får man mer utrymme att koppla av och umgås. För många människor känns det inte så lockande att klämma ihop sig på vandrarhem eller i ett hotellrum.

Om man reser tillsammans med en annan familj och delar på kostnaden för ett hus eller en lägenhet så behöver inte drömsemestern bli särskilt kostsam…

Möjlighet att verkligen lära känna landet

Jag är alltid väldigt nyfiken på andra människor och kulturer och gillar det faktum att man genom att hyra boende via airbnb får en känsla av hur människor runt om i världen lever sina liv

Att få tillgång till någons lägenhet eller hus och kika på inredning och detaljer och fundera över människorna som äger bostaden- vilka de är och vad de gillar- är för mig en stor del av charmen med airbnb…

Du sparar pengar om Du bokar längre vistelser 

En av fördelarna med att boka längre vistelser med AirBnB är att man ofta kan få specialpris. De flesta värdar föredrar att ha långtidsgäster framför gäster som bara stannar 1-2 nätter (det blir mindre arbete för dem)

Ibland kan priset per månad vara så mycket som 70% lägre jämfört med priset per natt. Många värdar erbjuder också en mindre Airbnb rabatt för bokningar som är minst 1 vecka. Man kan alltid kontakta värden direkt och göra en prisförfrågan för den period man är intresserad av att hyra.

Vardagsfeeling

Du har ett bageri där Du kan köpa frukost, en marknad där Du kan köpa färska produkter och en tvättmaskin där Du kan fixa Din smutsiga tvätt. För mig som reser största delen av året, uppskattar jag de här små bekvämligheterna som får livet att kännas lite mer ”normalt” och vardagligt.

Lyxen att ha ett eget kök

Jag kanske inte har så stort intresse av att slänga ihop avancerade gourmetmiddagar men när jag varit på resande fot ett tag uppskattar jag verkligen att ha ett eget kök. Vissa kvällar är man inte så sugen på att klä upp sig, gå ut på restauranger och peka på menyer, då är det skönt att slänga ihop något enkelt och sen kanske bara dega i soffan.

Möjligheten att laga egen mat och därmed skapa en känsla av ett hem under semestern är viktig för mig. Det är ju också betydligt bättre för plånboken att laga egen mat.

När du hyr en hel lägenhet av AirBnB har du hela köket för Dig själv och om Du väljer ett privat rum med del i kök tillåter de flesta värdar att du lagar mat i deras kök. ( Bara du diskar och snyggar till efter dig när Du är klar).

Jag har aldrig stött på ett boende som inte motsvarat mina förväntningar

Hittills har jag bara haft positiva erfarenheter av airbnb och varje lägenhet har levt upp till mina förväntningar- det vill säga sett ut som på bilderna.

 

Mina favoriter på Airbnb

Slottet i Albanien

airbnb rabattkod 2018

I den mysiga staden Gjirokastër hittade vi ett airbnb inrymt i ett gammalt slott.

Det var som ett enda stort museum- fullt av historiska föremål.

Jag kunde sitta på min balkong och se fåraherdar och deras djur röra sig i bergen nedanför och ibland kom värden förbi och serverade färska fikon.

Varje morgon dukade de upp en grymt god frukostbuffé i slottsträdgården- bestående av nystekta minipannkakor, färsk frukt, hemmagjord marmelad och albansk yoghurt. Jag drömmer fortfarande om dessa frukostar…

Vi betalade skrattretande lite för vår vistelse där…

Konstnärslyan  i Tbilisi 

airbnb rabattkod 2018

Jag tillbringade en hel del tid i Georgien och efter många dagars vandring i bergen- med ganska primitiva boenden- var det underbart att landa i denna vackra och rymliga lägenhet.

Jag kände mig på en gång som hemma. Det var lyx att kunna ta ett skumbad, få hjälp med smutstvätten samt laga egen mat.

Det var ett väldigt lugnt och mysigt bostadsområde, vilket betydde att jag kunde se mer av Tbilisis vardagsliv.

Mitt över gatan låg en mycket bra restaurant där jag drack Saperavi och åt himmelskt god Georgiansk mat.

Att ha en balkong där jag kunde se solen gå ner över Tbilisi var också helt oslagbart.

Djungeloasen på Bali

airbnb rabattkod 2018

Jag tog mig till Jatiluwih och gröna risfält-långt bort från turiststråken. Uppe i bergen hittade jag en vacker djungeloas med en utsikt som gjorde mig alldeles tårögd.

Där hade jag ett rum med uteplats och pool och diverse lyxiga bekvämligheter.

Jag blev serverad grönt te från egna odlingar och varje kväll lagade de gudomligt god mat till mig. Krispiga grönsaker, jordnötssås, marinerad tofu och tempe…

Minnet av detta lilla paradis kommer alltid få mina ögon att tindra…

Den stora och ljusa lägenheten i Sarajevo

airbnb kupong 2018

I en av mina absoluta favoritstäder hittade jag en stor och ljus lägenhet med utsikt över de vackra bergen.

Min värd var en riktig ”bullmamma” och varje morgon kom hon och lämnade en korg med nybakat bröd och ost. En kväll dök det upp en tallrik med baklava som hon pillat ihop åt mig. Jag blev så glad! Det är just sådana saker som kan göra airbnb så speciellt och minnesvärt…

Vindsvåningen i Istanbul

airbnb rabattkod 2018

Vi hyrde den här lägenheten – stor nog för en hel familj – när vi gjorde ett kort stopp i Turkiet på väg från Azerbadjan.

Vi tog förmodligen i en del, med tanke på att lägenheten var så stor, men det var ett sånt bra pris att vi bokade det fast vi inte behövde så mycket plats.

Vi njöt av många koppar äppelte på takterrassen och såg ut över Bosporen.

Vi älskade området och vi upptäckte massor av små familjeägda restauranter där priserna utgjorde en bråkdel av vad man betalar i stadens centrum. Ett fynd!

Den mysiga ateljén i Paris

airbnb kupong 2018

Det är svårt att få tag på prisvärda lägenheter i Paris. Det är hög efterfrågan på boenden och det medför att man ofta får klämma ihop sig på liten yta till ett högt pris.

Sist jag besökte Paris hittade jag dock en liten pärla i Montmartre. Det var bara ett rum i en lägenhet men värden var sällan hemma och större delen av tiden hade jag ett rymligt vardagsrum och ett mysigt kök -där jag kunde laga egen mat- helt för mig själv.

Det kändes väldigt lyxigt och prisvärt. Perfekt för en soloresenär eller ett par.

Jag skulle kunna fortsätta prata på om alla mysiga ställen jag hyrt, men jag tror jag förmedlat poängen; AirBnB är ett grymt bra sätt att hitta prisvärda och personliga boenden!

Efter två år på resande fot är det airbnb-boendena jag minns…

Vanliga frågor om AirBnB

Hur väljer Du ut ett ställe?

Det mesta av informationen du behöver när du väljer boende finns redan på airbnb.

Kika på bilderna på boendet samt titta på kartan för att vara säker på att det finns i det område du önskar

Läs igenom vilka bekvämligheter som är tillgängliga så du kan vara säker på att allt Du behöver finns.

Och viktigast av allt titta på recentionerna och läs vad tidigare gäster har att säga om sin upplevelse

Nedan listar jag även saker att tänka på när man bokar airbnb

Måste Du umgås med Din värd?

Nej, du måste inte umgås med din värd…

Men det är viktigt att ha i åtanke att ingen värd är den andra lik. Vissa är mer sociala än andra och det händer ibland att kulturer och personligheter krockar.

Jag har haft allt från värdar som tagit emot mig med kaffe och kakor till värdar som inte setts till eller hörts av under hela min vistelse.

Man kan ofta få en aning om hur värden är genom att läsa deras profil och se vad tidigare gäster har att säga…och såklart; genom att vara tydlig med hur social man känner för att vara

Måste Du städa innan Du åker?

De flesta värdar begär städavgift men jag vill ändå lämna stället rent och ordnat innan jag åker. Jag tar ut bagaget, diskar, tar bort lakan och sopar golvet om det finns en kvast. Även om jag är betalande gäst så bor jag trots allt i någons hem och jag vill gärna lämna boendet så som jag skulle vilja att andra lämnade mitt boende. Och kom ihåg – på samma sätt som värdarna recenseras, värdar kan se recentioner av Dig. Om de säger att Du lämnade en svinstia efter Dig kan det påverka Dina chanser att få tag i boenden i framtiden.

Kan Du avboka om Du ångrar Dig?

Det beror på värdens policy om avbokning. AirBnB har sex olika avbokningspolicies och varje värd kan välja en av dessa för sin uthyrning. När Du tittar på boenden kan Du se värdens policy listad på värdens profil. Du kan sedan klicka på den för att se exakt vad den innehåller. Avbokningspolicyn kan variera från flexibelt till superstrikt.

Tänk om något blir fel…?

Det första du behöver göra är att tala med värden och ge dem en chans att försöka lösa problemet.

Om du skulle ha otur och stöta på ett problem som du inte kan lösa med värden, så kan du alltid kontakta AirBnB direkt. Finns det ett gott skäl kan AirBnB alltid hålla inne värdens betalning.

Men som sagt: jag har aldrig -peppar peppar!- stött på några problem

Saker att tänka på när man letar boende

Var medveten om vilken typ av rum Du väljer

AirBnB tillåter värdar att erbjuda 3 sorters boenden: en hel lägenhet, ett privat rum eller ett delat rum.

Kategorierna är ganska självklara – om Du väljer ett helt ställe betyder det att Du får en lägenhet eller ett hus för Dig själv.

Om Du väljer ”privat rum” har Du ditt eget sovrum men delar gemensamma utrymmen som kök, vardagsrum och badrum.

Och om Du väljer delat rum kan Du få dela sovrum med värden – vanligtvis i form av en extrasäng eller madrass på golvet. (Jag har alltid valt hela utrymmet eller privat rum eftersom jag känner mig obekväm med att dela rum med en främling)

Var skeptisk till värdar som ber om pengar vid sidan om

En värd borde aldrig någonsin be om pengar vid sidan om. Alla transaktioner handhas direkt genom AirBnB, så om en värd ber om kontanter, är det något skumt. Jag stötte en gång på en värd som nekade min reservation men skickade ett meddelande som sa att jag kunde bo på deras ställe om jag betalade kontant. Jag tackade artigt nej till detta erbjudande

Kontrollera om det krävs tilläggsbetalning för extra gäster 

Det är ytterst viktigt att Du kommer ihåg att tala om hur många gäster som kommer till boendet, eftersom en del värdar vill ha extra betalt för ytterligare gäster även om man använder samma rum.

Det här tillägget kan röra sig om några extra dollar upp till det dubbla priset för rummet, så det är något som man behöver vara medveten om när man bokar. Du kommer att se totalkostnaden när Du väljer antal gäster i menyn.

Kontrollera om man begär en avgift för städning

En del värdar kräver städavgift – så det är ännu en extra kostnad man bör vara medveten om när man bokar ett boende. Man ser en sån eventuell avgift listad i totala kostnader när man gör bokningen

AirBnB har en servicekostnad

Och så – förstås- måste AirBnB få pengar på något sätt, så de har en serviceavgift för både värdar och gäster för att de använder deras tjänster. Och även denna avgift ska tydligt synas i totalkostnaden när Du bokar

Glöm inte kontrollera bekvämligheter

AirBnB erbjuder värdar att lista bekvämligheterna i uthyrningsenheten.( d.v.s. tillgång till tvättmaskin, badkar, AC, fri parkering, WiFi osv.) Kontrollera dessa noga innan Du bokar – Du vill säkert inte anlända till en destination i 40gradig hetta och upptäcka att Din lägenhet inte har AC, eller hyra en ateljé och inse att den ligger på 6:e våningen utan hiss. Läs noga igenom vad som ingår innan Du bokar boendet.

Skicka ett meddelande till värden och presentera Dig själv när Du bokar

AirBnB ger tillfälle att skicka ett meddelande till värden innan Du bokar eller när Du bokar, så det är ett utmärkt tillfälle att presentera Dig själv, dela med Dig lite av vem Du är och kanske tala om för värden varför Du kommer till deras stad. Värdarna öppnar bokstavligen upp sitt hem för främlingar så det är trevligt att ha en personlig kontakt innan

Ställ frågor

När Du skickar meddelande till värden, är det också ett lämpligt tillfälle att fråga om sådant som kan vara bra att känna till och som kan förenkla incheckningen. Till exempel hur man bäst tar sig till boendet med kommunala färdmedel?

Skaffa ett verifierat ID

Processen med att verifiera ID handlar om att bygga upp förtroende på AirBnB och en del värdar accepterar inte Din förfrågan utan ID verifikation.Du kan bli ombedd att ladda upp ett foto av Din ID handling, länka någon onlineprofil med AirBnBkontot (Facebook, Linkedin ,Google eller liknande) eller lägga till ett telefonnummer.

Det är bäst att boka i god tid

Du bör inte vänta till sista minuten med att boka Ditt boende. En del värdar kan ta upp till 24 timmar på sig att bekräfta din bokning- det vill säga 24 timmar innan Du vet om Du blivit godtagen eller ej.

Om Du bokar i sista minuten kan det bli stressigt att vänta på svar, speciellt om Du blir nekad och måste börja om med processen igen. Och om Du reser under högsäsong eller när det är något speciellt event på gång kan det bli magert utbud ju närmare datumet Du kommer

Innan du bokar

Läs recensionerna noggrant

Tidigare gäster ger ofta sina värdar recensioner och delar med sig av sina upplevelser i lägenheten, så hoppa inte över att läsa dessa. Om Du är tveksam till att boka ett särskilt ställe, läs recensionerna och se vad tidigare gäster har att säga…

Är deras kalender uppdaterad?

Erbjudandena visas i sökningen bara om de är tillgängliga, men värdarna uppdaterar inte alltid sina kalendrar. Om någon inte gjort en uppdatering på 30 dagar brukar jag hoppa över det. Det finns inget värre än att boka ett ställe och få svaret att: ”hoppsan det är inte tillgängligt…”

Svarar de ofta?

De här sidorna visar med hur många procent värdarna svarar på meddelanden. Ju högre desto bättre.

Är de aktiva användare? 

Aktiva användare är bra användare. Så se efter när de senast loggade in. Om det var länge sen kan din förfrågan förbli obesvarad

Är de verifierade?

Med verifierade – kontrollerade – konton är risken mindre att de innehas av suspekta människor eftersom sidan med listorna då har hittat en del bakgrundsinformation

Har de bra fotografier? 

En sida som inte innehåller många fotografier av boendet ljuger förmodligen om kvalitén

Har de verifierade foton?

Att ha verifierade foton innebär att någon varit där, haft trevligt och sett boendet och kan intyga att det verkligen ser ut som på fotografierna

Har de fått recensioner?

Det är alltid en fördel attandra har bott där, haft en trevlig tid och konstaterat att boendet motsvarar förväntningarna

Har de flera objekt? 

Det här är viktigt, eftersom en del använder de här sajterna för att agera hyresvärdar i betydelsen fastighetsförvaltare. De hyr ett antal lägenheter och hyr ut dem vidare på Airbnb. Jag försöker undvika dessa ställen eftersom de vanligen inte är så trevliga som andra lägenheter och saknar den personliga prägel som följer av att värdar hyr ut sina egna lägenheter.

De här punkterna är bra riktlinjer-men slutligen måste Du ändå gå på känsla.

Jag hade en gång en värd som bara motsvarade några av punkterna men boendet visade sig faktiskt vara kanonbra.

Airbnb rabattkupong

Vill du ansluta dig till den stora skaran av resenärer som använder airbnb?

Om det är första gången du använder Airbnb -och om du gör registreringen från Sverige- så får du 360 kronor i rabatt på din nästa resa – så länge bokningen är på mer än 690 SEK totalt.(Om du registrerar dig via ett annat land kan rabatten bli lägre)

1. Klicka här för att enkelt få din Airbnb kupongkod med 360 SEK. När du klickat på länken kommer du till Airbnb och ser följande ruta.airbnb kupong 2018

Om du klickar bort från rutan som dyker upp, så kommer du se sidan där det står “Johanna gav dig 360 kr SEK att resa för”. Tänk på att språk och valuta kan variera beroende på vad du har för inställningar i webbläsaren.

airbnb kupong 2018

2. Klicka på bli ”medlem” och följ sedan stegen för registrering. Om du klickar på ”bli medlem med e-post”, så dyker det upp ett formulär(se bilden nedan.)airbnb kupong 2018

Du kan också registrera dig genom att ansluta via Facebook eller ditt Googlekonto.

3. Nu är det bara att sätta igång och hitta ditt drömboende…

Om du har registrerat dig via min länk, så kommer din Airbnb rabatt att automatiskt komma med på din nästa bokning. När du hittat ett boende du vill boka, så kommer du att se den totala summan minus rabatten.

De enda villkoren är att priset för bokningen ska vara minst 690 SEK och att du inte använt Airbnb förut.

Ytterligare rabatt

Om du redan har ett konto sedan tidigare, så kan du registrera en ny mailadress för att kunna använda en Airbnb rabattkod.

Lämna en kommentar